Een hypothecaire lening kan worden aangewend voor investeringen in bestaand onroerend goed, hierbij kan men denken aan een aanbouw of bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Waarvoor is een hypothecaire lening bedoeld?

Een hypothecaire lening kan worden aangewend voor investeringen in bestaand onroerend goed, hierbij kan men denken aan een aanbouw of bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer. Het wordt ook wel vergeleken met een tweede hypotheek omdat het enkel kan worden afgesloten om in bestaande onroerende goederen te investeren. Men kan dus geen hypothecaire lening afsluiten wanneer men niet over een eigen woning beschikt.

Het bedrag wat men met een hypothecaire lening kan lenen is afhankelijk van het gezinsinkomen en van het onderpand, dit zal altijd in onderling overleg gaan en in sommige gevallen kan er zelfs een taxateur aan te pas komen om het huis op waarde te schatten.

 

Het voordeel van een hypothecaire lening is dat het een goedkopere vorm van lenen is dan het afsluiten van een persoonlijke lening dit komt doordat het meer gezien wordt als een investering met waardevermeerdering als gevolg. Nadelig is dat het huis als onderpand dient, wat inhoudt dat in het ergste geval men kan overgaan tot verkoop van het huis wanneer men niet langer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen