Een doorlopend krediet is een zeer flexibele vorm van krediet, eigenlijk staat alleen van tevoren de kredietlimiet vast en deze kan variëren van € 1.500 tot € 75.000.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een zeer flexibele vorm van krediet, eigenlijk staat alleen van tevoren de kredietlimiet vast en deze kan variëren van € 1.500 tot € 75.000. Daarnaast heeft men te maken met een variabel rentepercentage wat gunstig is wanneer er sprake is van een lage rentestand, maar minder gunstig wanneer er sprake is van een hoge rentestand. Bij een doorlopend krediet mag men altijd geld opnemen tot aan de kredietlimiet en er wordt alleen rente betaald over het bedrag wat men heeft opgenomen. Ook men tussentijds het bedrag aflossen hiervoor wordt geen boete in rekening gebracht in tegenstelling tot andere kredieten en leenvormen. Een doorlopend krediet wordt in de meeste gevallen afgesloten wanneer men niet precies weet hoeveel geld men nodig heeft daarnaast hoeft het geen specifiek doel te dienen en kan het voor bijna alles aangewend worden.

Nadelig van deze lening is de variabele rente die zoals eerder vermeldt ongunstig is in tijden van een hoge rentestand, maar eveneens is het door de variabele rente moeilijk inschatten wat de lasten van de lening zullen zijn. Ook kent het doorlopend krediet gemiddeld een hoger rentepercentage dan verschillende andere vormen van krediet of lening.Gerelateerde berichten:
WOZ krediet
Vakantiekrediet
Rente krediet

Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen