Een ambtenarenlening is een lening voor een specifieke doelgroep namelijk ambtenaren, semi-ambtenaren of partners van ambtenaren, anderen komen voor deze leenvorm niet in aanmerking.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Voor wie is een ambtenarenlening?

Een ambtenarenlening is een lening voor een specifieke doelgroep namelijk ambtenaren, semi-ambtenaren of partners van ambtenaren, anderen komen voor deze leenvorm niet in aanmerking. Deze specifieke lening is in het leven geroepen omdat ambtenaren in de regel een betere betalingsmoraal hebben dan andere groepen en ze ook meer baanzekerheid genieten. Hiervoor worden ze beloond, doordat de ambtenarenlening, een lening is tegen een relatief lager rentepercentage dan bij gewoon online lenen.

Tevens is het mogelijk dat de werkgever in samenspraak met de kredietverstrekker een speciaal programma aanbiedt waardoor het mogelijk is om op een relatief goedkope manier geld te lenen voor de aanschaf van een auto.

Het grote voordeel van de ambtenarenlening is dat ze genieten van een lager rente percentage voor de lening en er in sommige gevallen zelfs regelingen zijn getroffen met de werkgever om het nog aantrekkelijker te maken. Wel dienen ex-ambtenaren er op te letten dat er beperkende voorwaarden gelden voor deze ambtenarenlening, wanneer men niet langer het beroep van ambtenaar uitoefent.  Het nadeel van deze lening is dat alleen ambtenaren, semi ambtenaren of partners van deze goedkope leenvorm kunnen profiteren.Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen