Een achtergestelde lening kan worden verstrekt door banken, holdingmaatschappijen, investeringsmaatschappijen of andere zakelijke partners.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Wat kun je doen met een achtergestelde lening?

Een achtergestelde lening kan worden verstrekt door banken, holdingmaatschappijen, investeringsmaatschappijen of andere zakelijke partners. Deze partijen zijn bereidt om een achtergestelde lening te verstrekken omdat hier een hoog rentepercentage aan gekoppeld zit. Echter brengt deze vorm van lening voor de verstrekkers wel enkele risico’s met zich mee. Zoals de naam ‘achtergestelde lening’ al aangeeft betekent dit dat de lening pas als allerlaatste kan worden opgeëist wanneer er sprake is van een faillissement of wanneer er sprake is van schuldsanering. In ruil voor het risico wat de verstrekkers hier mee nemen krijgen ze een hoger rentepercentage als vergoeding.

Deze lening kan dan ook alleen maar aan ondernemingen verstrekt worden en geldt niet voor particulieren. Mocht er sprake zijn van schuldsanering of een faillissement van de onderneming dan komen de verstrekkers van achtergestelde leningen helemaal achteraan in het rijtje van schuldeisers te staan. Wanneer er aan het einde van de rij nog geld over is, iets wat zeer onwaarschijnlijk is, dan worden deze leningverstrekkers terugbetaald.

Een achtergestelde lening biedt een ondernemer uitkomst wanneer hij moeilijk geld los krijgt bij de traditionele lening verstrekkers, door een relatief hoog rentepercentage te bieden wordt het aantrekkelijk voor de andere partijen om in de onderneming te investeren. Een nadeel is wel dat deze lening voor de onderneming relatief duur is in vergelijking met andere leenvormen zoals een simpel bedrijfskrediet.Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen