De starterslening is een maatregel van het Ministerie van VROM in samenwerking met Gemeentes om het aantrekkelijker voor starters te maken om een woning te kopen.


Interessante Online lenen Links
 1. Doorlopend krediet
 2. Rabobank
 3. World of credit
 4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Voor wie geldt een starterslening?

De starterslening is een maatregel van het Ministerie van VROM in samenwerking met Gemeentes om het aantrekkelijker voor starters te maken om een woning te kopen. Opgemerkt dient te worden dat de starterslening niet in iedere Gemeente wordt aangeboden, hieronder vindt u een overzicht waar de starterslening op dit moment wel wordt aangeboden.

Met behulp van de starterslening worden toekomstige huizenbezitters (starters) in staat gesteld om een goedkopere hypotheek af te sluiten, deze verlaging in de kosten kan maar liefst oplopen tot 20% en dus is zeker de moeite van het navragen bij uw Gemeente waard.

Voordeel is dat het voor veel starters aantrekkelijker wordt om binnen hun gemeente een huis te kopen in plaats van te huren. Nadeel is dat het alleen bestemd is voor starters en dat er een maximum zit aan het aantal te verstrekken leningen ook is de starterslening nog niet in iedere Gemeente verkrijgbaar.

Een starterslening kan men aanvragen bij de volgende gemeentes:

 1. Aalsmeer, Abcoude, Alkemade, Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Anna Paulowna, Apeldoorn,Arnhem en Assen.
 2. Baarle-Nassau, Baarn, Barendrecht, Barneveld, Beek, Bergen (Limburg), Bergen op Zoom, Bernheze, Best, Blaricum, Bloemendaal, Bodegraven, Bolsward, Borger-Odoorn, Borne, Boxmeer, Boxtel, Bronckhorst, Brummen, Brunssum en Bunschoten.
 3. Coevorden
 4. Dalfsen, Dantumadiel en De Ronde Venen, Diemen, Dirksland, Doetinchem, Drechterland en Duiven.
 5. Echt-Susteren, Ede, Eemnes, Eemsmond, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enkhuizen en  Epe.
 6. Ferwerderadiel.
 7.  Gaasterlan-Sleat, Geertruidenberg, Geldermalsen, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Gennep, Giessenlanden, Gilze en Rijen, Goes, Goirle, Graafstroom en Groningen.
 8. Haaksbergen, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Halderberg, Hardenberg, Haren, Harenkarspel, Harlingen, Heemskerk, Helden, Hellendoorn, Hellevoetsluis, Helmond, Hengelo, Hilvarenbeek, Hilversum, Hof van Twente, Hoogeveen, Hoogeveen-Sappemeer, Hoorn, Horst aan de Maas en Huizen.
 9. Jacobswoude
 10. Kampen, Kapelle, Katwijk, Kerkrade en Koggenland.
 11. Laarbeek, Landerd, Landgraaf, Landsmeer, Leeuwarderadeel, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Leusden, Lingewaard,Lisse, Lochem, Loenen, Lopik en Losser.
 12. Maasbree, Maassluis, Maastricht, Margraten, Medemblik, Meerlo-Wanssum, Menterwolde, Middelburg, Midden-Drenthe en Moerdijk.
 13. Naarden, Nederlek, Nieuwkoop, Nijkerk, Nijmegen, Noord-Beveland en Nunspeet.
 14. Oegstgeest, Oisterwijk, Oldenzaal, Olst-Wijhe, Oost Gelre, Oosterhout, Oostflakkee, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Oss, Oudewater en Overbetuwe.
 15. Papendrecht, Pekela, Purmerend en Putten.
 16. Raalte, Reimerswaal, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Ridderkerk, Rijnwoude, Rijssen-Holten, Roermond en Rotterdam.
 17. Scherpenzeel, Schiedam, Schinnen, Schouwen-Duiveland, Sint Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Sliedrecht, Sluis, Smallingerland, Sneek, Stadskanaal, Staphorst, Stede Broec, Steenbergen, Steenwijkerland en Stein.
 18. Teylingen, Tholen en Tubbergen.
 19. Uden, Uitgeest, Urk, Utrecht en Utrechtse Heuvelrug.
 20. Vaals, Valkenburg aan de Geul, Veenendaal, Veere, Veghel, Veldhoven, Venlo, Venray, Vianen, Vlaardingen, Vlissingen, Vlist, Voerendaal en Voorst.
 21. Waalwijk, Wageningen, Weert, Weesp, Westland, Westvoorne, Winschoten, Woensdrecht, Woudenberg en Wymbritseradiel.
 22. Zandvoort, Zeist, Zevenhuizen-Moerkapelle, Zijpe, Zoetermeer, Zundert, Zutphen, Zwijndrecht en Zwolle.

 Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen