Een kaartkrediet wordt vaak verstrekt door grote winkelketens waarbij men werkt met winkelpassen of klantenkaarten.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Waar krijg je een kaartkrediet?

Een kaartkrediet wordt vaak verstrekt door grote winkelketens waarbij men werkt met winkelpassen of klantenkaarten. Met behulp van dit soort kaarten wordt het mogelijk voor klanten om nu alvast producten aan te schaffen en deze later terug te betalen. Deze terugbetaling kan zowel plaatsvinden in termijnen als in één keer. Het betalen met dit soort kaarten is goed vergelijkbaar met betalingen verrichten met behulp van een creditcard, zo geldt eveneens voor het kaartkrediet dat men te maken heeft met een kaartlimiet die men niet kan overschrijden.

Wanneer er sprake is van terugbetaling in termijnen is dit beter vergelijkbaar met een doorlopend krediet waarvoor ook hier geldt dat men afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen.

Doordat dit een kaartkrediet een extra service is die wordt aangeboden door de grotere winkelketens ligt in de regel het rentepercentage wat gehanteerd wordt wel hoger dan bij andere verstrekkers van kredieten, dit is dan ook het grote nadeel van dergelijke kredietkaarten. Een groot voordeel is dat men op een makkelijke manier nieuwe goederen en diensten kan aanschaffen en men alleen het bedrag terugbetaald inclusief rente wat men heeft opgenomen.Gerelateerde berichten:
Vakantiekrediet
WOZ krediet
Rente krediet

Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen