Wet waardering onroerende zaken afgekort WOZ krediet is een krediet die men afsluit op basis van de overwaarde van een eigen huis.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Doeleinde WOZ krediet

Wet waardering onroerende zaken afgekort WOZ krediet is een krediet die men afsluit op basis van de overwaarde van een eigen huis. Na enige tijd kan het namelijk zo zijn dat het huis meer waard is geworden dan waarvoor men het destijds heeft aangeschaft, wanneer dit het geval is kan men deze gecreeerde overwaarde om laten zetten in een geld lening. Deze lening kan varieren van € 10.000 tot € 15.000.

Het WOZ krediet is ook weer vergelijkbaar met een doorlopend krediet echter dit keer met verklaring van hypotheek. Ook bij deze vorm van doorlopend krediet geldt dat men alleen rente betaald over het opgenomen bedrag, dit rentebedrag ligt echter wel lager doordat er sprake is van onderpand. In tegenstelling tot het doorlopend krediet staat bij het WOZ krediet de looptijd en de leensom van tevoren vast.

Een WOZ krediet wordt helemaal interessant wanneer men deze geld lening gebruikt voor de investering in het huis op deze manier is de lening zelfs fiscaal aftrekbaar ook de lage rente die wordt toegepast behoort tot de voordelen van een WOZ krediet. Nadelig is dat de WOZ waarde kan veranderen als gevolg van dalende huizenprijzen en dat deze vorm van krediet alleen maar kan worden verstrekt aan huizenbezitters.Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen