Een renteloze lening houdt in dat men een lening afsluit waarbij men 0% rente hoeft te betalen.


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Met wie sluit ik een renteloze lening af?

Een renteloze lening houdt in dat men een lening afsluit waarbij men 0% rente hoeft te betalen. Een renteloze lening kan men niet verkrijgen bij de reguliere kredietverstrekkers zoals banken en maatschappijen maar alleen bij familie, vrienden of bekenden. In dit geval spreek je van tevoren af met degene die de lening verstrekt af wat de terugbetalingstermijn van de leensom is en leg je dit bij voorkeur vast in een contract.

Voor veel mensen biedt een renteloze lening uitkomst, zeker voor mensen die een negatieve BKR registratie hebben. Ook voor mensen die op dit moment een grote uitgave dienen te doen bijvoorbeeld studie en dit pas later kunnen terugbetalen wanneer zij over een baan beschikken hebben voordeel bij een renteloze lening.

Uiteraard dienen er goede afspraken te worden gemaakt en zoals gezegd deze vast te leggen in een contract zodat zowel de kredietnemer als de kredietverstrekker precies weet waar ze aan toe zijn. Tevens kan dit helpen bij het voorkomen van conflicten en meningsverschillen waardoor de relatie en de lening onder druk komen te staan. Een  belangrijk detail is dat een renteloze lening altijd opeisbaar is en dus ook zal moeten worden afgelost wanneer er door de Belastingdienst navraag wordt gedaan.

Een renteloze lening is fiscaal aantrekkelijker dan een schenking, dit omdat hierbij schenkingsrechten moeten worden betaald. Met een renteloze lening ontstaat er een schuld in box 3 waardoor men dit niet hoeft. Een groot nadeel is dat het fiscaal onaantrekkelijk is voor de verschaffer van de lening dit omdat het geld belast is met een vermogensheffing.Stem of voeg toe aan:


Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen