Online lenen: Op zoek naar informatie over leen vormen, lening verstrekkers en nieuws over lenen? Dan zit u goed op Online-Lenen.nl


Interessante Online lenen Links
  1. Doorlopend krediet
  2. Rabobank
  3. World of credit
  4. Consumptief krediet
Bezoekers:


Frisia Financieringen

Frisia lening en verplichte verzekering geen goede combi

23 juli 2009 door Mike Dieleman
Categorie: Frisia Financieringen Online lenen ervaringen
Online lenen review: Frisia Financieringen

Beoordeling Frisia Financieringen
Betrouwbaarheid:
Betrokkenheid:
Algemene ervaring:
Algemene opmerkingen Frisia Financieringen
Waar begin je als je op zoek bent naar een persoonlijke lening van 45.000 euro met de laagste rente, precies op het internet. Daar ben ik begonnen met inlezen in de soms zo ingewikkeld uitgelegde materie van het lenen.

Ben uiteindelijk bij Frisia Financieringen terecht gekomen die ook al is het een dochter van de bank van Dirk Scheringa oftwel DSB bank veel minder schreeuwerig over komt op mij en daarom een betrouwbare status kreeg in mijn ogen, moet ik er wel bij zeggen. Maar dat viel me in ieder geval als eerste op.

Dat wat ze aanbieden op hun site klinkt in ieder geval goed. Gezien mijn situatie dat ik een persoonlijke lening nodig had van 45.000 euro op een looptijd van 96 maanden boden ze mij aan dan ze mij de laagste rente konden bieden deze bedraagde destijds 5,9% wel gaven ze aan dat ik ook verplicht was om een verzekering af te sluiten en daar begon het bij mij toch een beetje te kriebelen.

Want ik ben ook niet achterlijk en heb meerdere reviews/ervaringen op internet gelezen dat het bij sommige online lening verstrekkers juist niet verplicht is om een verzekering af te sluiten en dat het bij diegene waarbij het wel verplicht is het slechts een van de vele manieren is om veel geld aan je te verdienen waardoor de lage rente als het ware komt te vervallen.

Dus toen ik dat hoorde ben ik nog maar even verder gaan zoeken en toen kwam ik uiteindelijk uit bij de Santander Consumer Finance, hier heb ik nou mijn persoonlijke lening overigens zonder verzekering en ook nog eens tegen een lagere rente namelijk 5,8%. Scheelt toch weer en helemaal nu ik geen poliskosten heb voor die in mijn ogen overbodige en geldverslindende verzekering die nergenst op slaat.

Sterke punten Frisia Financieringen
Komt betrouwbaar over doordat ze een overzichtelijke website hebben en ik moet zeggen wel de tijd voor je nemen om je een gedegen voorstel te doen toekomen. Vind het ook fijn dat de website niet zo druk is en de info goed staat weergegeven.

Zwakke punten Frisia Financieringen
Het grootste nadeel vind ik het afsluiten van de verplichte verzekering. Kijk het is waarschijnlijk gewoon weer een manier om geld aan je te verdienen. Maar volgens mij als je het bekijkt zoals zij zeggen dat het een manier is om zich in te dekken in het mogelijke risico dat ze lopen als ze je een lening geven denk ik dat het begint door het verstrekken van de juiste lening en dan heb ik het met name over de hoogte van de lening dat deze aansluit op de persoonlijke situatie van de klant. Een verzekering behoort optioneel te zijn en een keuze te zijn van de klant zelf niet iets waar toe ze verplicht zijn.Gerelateerde berichten:

Consument voorzichtiger met geld lenen
Het lenen van geld door consumenten is in populairiteit afgenomen. Consumenten leenden in de eerste drie kwartalen van 2009 voor 615 miljoen bij financieringsmaatschappijen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar,...
Door lening bij andere banken is AFAB nu...
AFAB kan vanaf heden als geheel zelfstandige bank door het leven. Dit is mogelijk gemaakt door een lening die zij hebben kunnen afsluiten bij andere Nederlandse banken. Deze lening zorgt ervoor dat AFAB zelfstandig al...
Rijksgarantie lening vindt matig aftrek...
Rem op nieuwe leningen